Het installeren van zonnepanelen kunt u laten doen door de ervaren installateurs van Smith Solar BV of u kunt er voor kiezen om de zonnepanelen zelf te installeren, hiermee bespaart u op de installatiekosten.  Wij proberen u op deze pagina stap voor stap een zo goed mogelijk beeld te verschaffen wat er allemaal komt kijken bij het installeren van zonnepanelen. Onze complete zonnepaneel pakketten bevat alle benodigde materialen om de zonnepanelen te monteren op het dak. Wij leveren bij onze pakketten het montagesysteem van het Nederlands bedrijf ClickFit. Het ClickFit montagesysteem is eenvoudig te installeren op het dak, zo is er geen gereedschap of montagemateriaal nodig voor het bevestigingen van de dakhaak en de montagarail. Voor het vaszetten van de zonnepanelen heeft u alleen een ratel met dop 10 en een accuboor nodig op de schroeven vast te zetten.

Op onderstaande foto ziet u de producten die u nodig heeft voor het installeren van zonnepanelen op een schuin dak.

  • dakhaak; deze dakhaak bevestigt u achter de panlat en de dakpan. De dakhaak klemt zicht vast achter de panlat en dakpan.
  • rails; de rails kunt u eenvoudig vast klikken op de dakhaak.
  • koppelset; indien u gebruik maakt van meedere railsen kunt u deze railsen eenvoudig aan elkaar vast maken met behulp van de koppelset.
  • tussenklemmen; met deze klemmen worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de rails.
  • eindklem; de eindklemmen komen aan het eind van een rij om de zonnepanelen vast te zetten. Deze klem schuift u om de rails heen.
  • montagehulpset; met deze hulpset kunt u de zonnepanelen eerst aan de rail hangen voordat u ze definitief vast zet.

zonnepanelen-installeren